Иво е претърпял няколко операции, но са нужни още пари за да живее

Момчето, което не спира да мечтае, въпреки болестта, и неговата майка – Милена Димитрова, споделя как се е появила болеста ненадейно.. Иво се върна от училище и каза, че лявата страна на главата му е изтръпнала. Седна да обядва и изпусна вилицата, защото и ръката му се оказа схваната, разказва Милена. Тя веднага усетила с майчиното си сърце, че става нещо страшно, и още на другия ден го завела на лекар. Детето е претърпяло спешна операция у нас, която продължила 8 часа, като е изваден тумор с размери 8 на 6 см.

Няколко дни по-късно обаче Иво и родителите му разбрали страшната вест – детето е болно от неврофиброматоза, при която организмът сам произвежда туморни образувания. Оказало се, че такива има в двете уши и на гръбначния стълб. Лекарите посъветвали родителите да потърсят помощ в Германия. В Хановер била направена втората операция. Това станало със средства от Фонда за лечение на деца и чрез дарения.

Но всъщност краят на тревогите все още е далеч. В края на юни предстои трета операция, за да се премахне тумора от лявото ухо. За съжаление, това трябва да стане колкото се може по-рано, тъй като колкото по-навреме е операцията, толкова по-малка част от слуха ще загуби Иво, каза Милена.

След това предстоят още няколко операции, при които ще бъдат отстранени най-големите тумори. По-малките ще останат под постоянно наблюдение. Няма лечение на тази болест, но учените работят в тази посока и се надяваме много скоро да ни зарадват с положителни резултати, каза майката на Иво. Тя сподели, че сила й дава фактът, че семейството е много сплотено. Майката денонощно е на разположение на болното дете, а бащата и каката Франческа събират нужните средства, пише БЛИЦ.

Ако имате желание да помогнете на Иво, можете да го направите на следната банкова сметка:

POSTBANK

BG47BPBI79404078032501

Титуляр на сметката: Иво Ивов Христов


Фейзбук страница на Иво
https://www.facebook.com/chance4IVO?notif_t=page_invite_accepted


Участието на Иво в "Предай нататък":БТВ
http://www.btv.bg/article/shows/preadai-natatak/podkrepi/pomognete-na-ivo.html

кражби дестка престъпност други други интернет

12-годишно дете се бори с рядко заболяване, при което организмът му сам произвежда тумори. Иво Ивов от Радомир страда от тежката болест неврофиброматоза и има спешна нужда от средства за животоспасяваща операция в германския град Хановер.Детето е претърпяло спешна операция у нас, която продължила 8 часа, като е изваден тумор с размери 8 на 6 см.

Описание на диагнозата: Неврофиброматоза