поверителност реклама

Подайте сигнал, ако сте ощетени като пациент - не разрешавайте нарушителите да се радват на вашето нещастие! Пишете ни и дайте гласност на вашият проблем на имейл - signal@spravedlivostbg.com

Всеки, който е ощетен в следствие на допуснати медицински грешки или проявена лекарска небрежност може да публикува в новосъздаденият от нас ЧЕРЕН РЕГИСТЪР с имената на лекари предизвикали умишлено смърт или грешна диагноза само в случай, че има подаден сигнал до полиция или друга институция , като представите в подкрепа на подаденият от вас сигнал с входящ номер в съответните административни органи или чрез допълнително приложени документи, аудио записи, снимков материал и др.. Целта ни е да не се допуска анонимна клевета!

Черният списък е изготвен на база осъдителни решения доказващи нарушенията и некоректноста. След поставянето на информацията в сайтът ни имаме за цел да предпазим всички хора неподозиращи за извършени нарушения от страна на медицинското лице срещу, което е пуснат. Сигнала ще предпази и други, които могат да направят справка в регистъра ни за нарушения в миналото. ИЗБОРА ще бъде само ваш дали ще подадете сигнал за да предпазите други хора и облагодетелствате със спокойствие всяко медицинско лице и мотивирайки го да повтори пропуските в диагностиката и лечението! Информирайте ни защото проблемите очакват и ваш сънародник, съсед или роднина, държавата няма да ви позволи да знаете истината .

РЕГИСТЪРА се изготвя изцяло от вашето участие след подаване на сигнал към нас на имейл - signal@spravedlivostbg.com:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

СОФИЯ


Д-р Михаил Маджунов

 присъда - 2 години и половина условно

Иглика Станчева

 присъда - 6 месеца условно

Юлиян Рангачев

 присъда - 6 месеца условно

Софийският градски съд издаде условни присъди на трима лекари, обвинени за смъртта на 4-годишната Гери. Момиченцето почина преди 4 години от операция на сливици в столичната болница „Царица Йоанна“.
Д-р Михаил Маджунов, основният обвиняем за смъртта на детето, беше осъден на две години и половина условно, с 4-годишен изпитателен срок. Той няма да има право да упражнява професията си две години и половина. Д-р Маджуров е лекарят, оперирал Гери. Според проверката на Изпълнителна агенция Медицински одит, извършена след трагедията, Маджунов е направил лекарска грешка, като е подценил състоянието на момиченцето и това е довело до фаталния изход.

Д-р Маджунов: Свършил съм си работата безупречно! Лекарска грешка е довела до смъртта на Гери 4-годишно момиче почина в ИСУЛ след операция на сливиците Софийският градски съд осъди условно още двама лекари – Иглика Станчева и Юлиян Рангачев. Те получиха 6 месеца условно. Тримата медици трябва да заплатят солидарно 100 000 лева на семейството на Гери.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд. Защитникът на семейството на малката Гери коментира, че ще обжалва условните присъди. Той ще атакува и това, че на двама от лекарите не е наложена забрана да практикуват.

Dnes.bg припомня, че през ноември 2010 година Гергана Илиева е заведена от родителите си в ИСУЛ за консултация заради сливиците. Детето имало постоянни възпаления и дишало трудно и заради това майката и бащата искали да решат проблема с евентуална операция.

Личният лекар обаче бил на мнение, че операцията трябва да бъде отложена, защото изследванията са проблемни. Въпреки това главен асистент Маджунов от ИСУЛ насрочва дата за операцията. Гери е оперирана на 8 декември и изписана още същия ден.

В следващите две седмици момиченцето получава усложнения. Заради тях родителите го водят три пъти на преглед, но д-р Маджунов всеки път казва, че е добре. Накрая детето е прието в болницата на 23-и декември в тежко състояние. Момиченцето умира на операционната маса след кръвоизлив.

При изслушването си в здравната комисия в парламента в началото на 2011 година Маджунов  обясни, че не се чувства отговорен, защото е свършил работата си безупречно. Тогава той обвини своите колеги от болницата, приели детето в тежко състояние на 23 декември, че не са реагирали навреме. Според Маджунов операцията е започнала късно и е допуснато разкъсване на фаринкса, което е довело до фаталния край.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

д-р Йорго Герджиков - хирург

 присъда -

 

Присъда 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок

За смъртта на 9-годишната Марина Дянкова. Поради проявена немарливост.

През 2000 г. той оперирал момиченцето от апандисит, но 2 седмици по-късно то починало в "Пирогов". Детето било прието в областната болница с остри болки в корема. Дежурният д-р Герджиков отстранява възпаления орган в нарушение на множество правила и не си е направил труда да проследи състоянието му. Седмица по-късно то отново е прието в отделението, но вече с тежък перитонит. Следват нови 4 операции, три от които в "Пирогов", но лекарите не успяват да спасят момиченцето.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПЛОВДИВ

 

д-р Красимир Мурджев

 присъда - 2 години и половина условно

 

Мария Василева съди д-р Красимир Мурджев от Университетска болница "Св. Георги" в Пловдив

Лекарска грешка - оперират 4-о и 5-о ребро вместо описаните в историята на заболяването 6-о и 7-о. Тя обвинява лекаря, че е извадил здравите и ребра вместо тези, по които има метастази. За ужас на пациентката независимата медицинска експертиза, направена в хода на делото, показва, че проблемните ребра всъщност са... 8-о и 9-о

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

д-р Магда Илиева

 Глоба 2000 лв.от Изпълнителната агенция "Медицински одит"

Иван Маринов, на година и 4 месеца, е умира от пневмония няколко часа, след като д-р Магда Илиева от Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив отказва да го хоспитализира, се посочва в съдебния акт.

Детето е заведено на преглед в звеното за детски болести към Спешното отделение на "Св. Георги" на 19 ноември 2013 г. към 23:30 ч. С него е баба му, която го гледа.

Детето е със затруднено дишане и температура. Преглежда го д-р Магда Илиева, която му поставя диагнозата "неуточнена пневмония", без да назначи изследвания.

Тя преценява, че детето трябва да бъде настанено в болница, но тъй като в "Св. Георги" няма свободни легла, насочва бабата към общинската болница "Св. Мина".

Не изпраща линейка да транспортира детето до другото здравно заведение и бабата тръгва с него сама. 10 минути след полунощ момченцето е хоспитализирано в "Св. Мина", но към 3 часа състоянието му рязко се влошава и то умира.

Впоследствие става ясно, че ден по-рано - на 18 ноември 2013 г., бабата на два пъти води детето за преглед в Спешното отделение на Университетската болница. То е прегледано от дежурния лекар д-р Веселина Дундекова, която го диагностицира с "остър бронхит", предписва антибиотик и го насочва за лечение към личния лекар.

Същия ден детето пак е отведено в УМБАЛ, този път с линейка на "Спешна помощ".

Прегледът отново е извършен от д-р Дундекова, направена е и консултация с дежурния лекар в Клиниката по педиатрия.

Диагнозата отново е "остър бронхит", но детето не е хоспитализирано като спешен случай.След смъртта на момченцето прокуратурата се самосезира, но разследването все още не е приключило.

Междувременно след проверка от Изпълнителната агенция "Медицински одит" са констатирани нарушения на здравните стандарти и на д-р Магда Илиева е наложена глоба от 2000 лв., тъй като не е назначила изследвания и не е организирала транспортирането на детето до другата болница с линейка.Педиатърката обжалва санкцията, но тя е потвърдена от Пловдивския административен съд.

СИЛИСТРА

 

д-р Марин Райчев

 ефективна присъда - 4 години затвор
 

Ефективна присъда от четири години затвор при първоначален общ режим и отнемане правото да упражнява лекарската професия за срок от 4 години за доктор Марин Райчев

Окръжният съд в Силистра наложи ефективна присъда от четири години затвор на лекар от спешното отделение на болницата в града заради смъртта на пациент.

Според съда доктор Марин Райчев има вина за поставянето на грешна диагноза, довела до смъртта на 42-годишен мъж от село Калипетрово.
42-годишният Димитър Александров потърсил медицинска помощ в спешното отделение на болницата в Силистра с оплаквания от болки в стомаха, стягане в гърдите и повръщане. Без да му премери кръвното и да направи електрокардиограма дежурният лекар Марин Райчев поставил диагноза “остър гастрит“ и посъветвал пациента да си купи хапчета за стомах и да поиска направление за гастроентеролог от личния си лекар. Мъжът отишъл при семейния лекар, но докато чакал пред вратата на кабинета получил инфаркт и починал.

Според резултатите от експертизите и становището на вещите лица по делото пациентът е починал поради немарливо изпълнение на задълженията от страна на лекаря в спешното отделение, който в нарушение на изискванията за добра лекарска практика, не е направил щателна оценка на здравословното състояние на пациента, пренебрегнал е медицинските стандарти и не е направил необходимите изследвания за установяване на спешно състояние на пациента.

регистри коли

дестка престъпност здраве лични лекари лекари специалисти болници други работа трудови договори неизплатени заплати трудови злополуки некоректен търговец храни фармацевтика интернет
помощ детско насилие черен регистър некоректен работодател образец жалба откраднат автомобил