Всяка заявка в Google, свързана с хакване на Facebook, изкарва на първа страница редица сайтове – български и английски – които ви обещават неизбежен пробив в защитата на Facebook. Очевидно всеки път се намират достатъчно хора, които приемат тези сайтове и предлаганите от тях услуги за чиста монета. Може би затова и продължават да се появяват нови и нови сайтове, предлагащи хакове за Facebook.

Едва ли е необходимо да казвам, че тези хакове не работят. Истинската им цел е да вземат вашите пари или да получат достъп до вашите лични данни. В много случаи т.нар. софтуер за хакване на пароли се предлага срещу заплащане.Например в сайта hack-facebook.eu ще се сдобиете с него срещу SMS за 1.20 лв. Други сайтове ви предлагат безплатна инсталация.

Обикновено това, което инсталирате, е софтуер, който може да открадне вашите курабийки (файлове, съдържащи важни за вас данни – пароли, потребителски имена, посещавани сайтове и т.н.) или пък друг софтуер, който следи вашата активност пред компютъра. По този начин измамниците събират огромни масиви от бази данни с пароли и имейли, които след това продават.

ОСвен чрез инсталирането на софтуер, замаскиран като хак за Facebook, потребителите могат да бъдат заблудени и чрез т.нар. self-XSS атаки. На потребителя се предоставя програмен код, за който се твърди, че може да хакне Facebook профила на негов/неин приятел. Дават се указания къде и как да бъде въведен този код, за да проработи.

Кодът обаче не е написан, за да открадне личните данни на вашите приятели във Facebook; той е създаден, за да ви навреди. Пускането му в конзолата на браузъра може да доведе до различни нежелани от вас действия – например да харесате определени Facebook страници или да споделяте съдържание в социалната мрежа. Въведеният код би могъл също така да открадне вашите парола и потребителско име.

Подобна атака се разпространяваше във Facebook в началото на май. Под претекст, че всички Facebook профили ще бъдат деактивирани на 18 май, потребителите бяха подканвани да инжектират в браузъра си скрипт, с който уж ще запазят профила си активен.

В заключение: Не се доверявайте на магически програми, които крадат пароли и ви обещават пълен достъп до профилите на потребителите във Facebook. И което е по-важно: влизането в чужди профили във Facebook или друга онлайн услуга е престъпление и ако го правите, вие носите наказателна отговорност за действията си.

 

Как да хакна профил във Facebook (и защо никога да не опитвам)
Сигурно няма да се изненадате, но „как да хакнем Facebook акаунт“  не е това, което си помислихте в прочитането на заглавието в статията.

Начало - Интернет - Измамнии програми в интернет

кражби дестка престъпност здраве общопрактикуващи лекари лекари специалисти болници други работа трудови договори неизплатени заплати трудови злополуки некоректен търговец стоки техника храни фармацевтика други други права интернет издирва се други
помощ детско насилие черен регистър некоректни платци образец жалба регистър откраднати коли