Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Почистващи фирми / Рефлекс М - некоректна фирма, пълни измамници
« Последна публикация от pizziif - Днес в 12:24:58 am »
Преди известно време повиках фирма РЕФЛЕКС М за пране на матрак. Още в деня на прането (като започна да изсъхва матракът) се появиха ужасни кафяви петна, а преди прането ги нямаше, матракът беше доста чист и нов, наложи се пране заради беля от котката ми. Фирмата дойде да огледа петната, появили се в следствие от прането, не можаха да дадат никакво обяснение защо са се появили и препраха местата с повече петна. Докато съхне, петната станаха още по-големи, но реших, че не си заслужават нервите с фирмата, и без това не можеха да направят повече (вече опитаха).
Няколко месеца по-късно реших, че е време да завъртя матрака на другата страна и бях ужасена - на всички петна, оставени от прането с фирма Рефлекс М, са се появили дупки. Където няма петна, няма и дупки. Несъмнено дупките са се появили в следствие от тези петна, причинени от фирмата.
Обадих на фирмата Рефлекс М да потърся ги отговорност за причинените щети. Служителят се държа арогантно, непрофесионално и показа пълната си безразличност за случая, няколко пъти ми затвори телефона, помолих да ме свърже с управител/собственик, но така и не ми се обадиха.
Написах негативен отзив в страницата им във Фейсбук, както и коментар на пост с реклама на услугата им за пране на матраци, след което блокираха профила ми и изтриха коментара ми, не съм им удобна да пиша негативни неща.
Тотални некоректни са към клиентите си, изобщо не поемат отговорност към зле свършената от тях работа, предлагат ужасно качество и на всичкото отгоре препаратите, които използват, разяждат тъканите! За снимки на резултата от пране на матрак с фирма за уж "професионално" почистване РЕФЛЕКС М: можете да види на тяхната фейсбук страница или да ви изпратя лично (не ми позволява да кача). Не се доверявайте на тази измислена фирма, само ще съсипят вещите ви!!
2
Имотни измами / Re: Застрахователна измама
« Последна публикация от Ronit - март 08, 2018, 10:08:55 am »

 На 01.03.2018 г. във в. "Дневник" се появи публикацията "Върховният касационен съд ще тълкува четири въпроса за
 "Гражданска отговорност"
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/01/3138374_vurhovniiat_kasacionen_sud_shte_tulkuva_chetiri/


На сайта на ВКС:

- Предложение за образуване на тълкувателно дело: http://www.vks.bg/Dela/2018_01_TK_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5.pdf


- Разпореждане за образуване: http://www.vks.bg/Dela/2018_01_TK_%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5.pdf


А междувременно съдилищата масово отхвърлят всички искове на Далл Богг.
3
Фирми предоставящи услуги / Re: Измамни сайтове
« Последна публикация от kolev_skk - февруари 16, 2018, 02:05:59 pm »
http://www.buyfortool.com/index.php?main_page=account_history_info&order_id=4015
Предлагат градинска техника и инструменти.
Привеждаш парите и после никакъв резултат. Не отговарят и на адреса за връзка.
5
София / ДЖУЛИАНО ТРЕЙД ЕООД-некоректен работодател -НЕ РАБОТЕ
« Последна публикация от прям - февруари 06, 2018, 07:40:21 pm »
       ДЖУЛИАНО ТРЕЙД ЕООД-е крайно некоректна фирма.Първо при интервюто се договарят и обещават едни неща после всичко излиза друго.Осигуряват те на минимална заплата другото е под масата !Говори се за приятна не натоварваща среда и работа без никакви таргети. Става въпрос за сайта "ВМ ЗОНА"Казва се,че се дава 1 съботно дежурство в месеца,но се работи задължително по две съботи. Налага се да се работи в празнични дни,които не се заплащат като такива,а като нормален работен ден.Първите три дни се водят обучение,при което си мислиш че е важно да се запознаеш със системата на работа,но на втория,третия ден ти се подвиква,че изоставаш с таргета за потвърждаване на поръчки в сайта "ВМ ЗОНА" и трябва първоначално да потвърдиш по телефона минимум 100 поръчки с тенденция да се увеличават до 150-200 на ден. Междувремено ти се връчва втори телефон,който е входяща линия за клиенти на сайта "ВМ ЗОНА",които задават въпроси или си правят поръчка,ако поръчат добре-защото поръчката ти се отразява в таргета,но в повечето случай имат само въпроси и ти трябва да им отговориш и ти отнема доста време,а това не ти се зачита за свършена работа,ако клиента не си е поръчал.И така с лявата ръка набираш клиенти от сайта за потвърждаване на поръчката и адреса,с дясната веднага вдигаш входящата линия и всичко това не с някаква модерна централа,която минава през компютъра и имаш слушалка на ухото и микрофон а с две телефончета "нокиа" с копчета,каквито вече и дядовците ни не ползват.Набираш с копчета,на които и цифрите са се поизтъркали и държиш телефончето и пишеш поръчката с една ръка или с рамото до ухото,за да пишеш с две ръце. Който е работил в модерен кол център е малко трудно докато свикне да си координира действията с двете телефончета,набирайки с копченцата и това са повече от 200 набирания и взиране в дисплеичетата им 4 на 3 см. Ако объркаш при писането областта на града за който е пратката следва пратката да се пренасочи отново към клиента и това пренасочване е за твоя сметка-на оператора и ти струва по 3.50лв. от заплатата,а се бърка не веднъж,колкото и да внимаваш,а като ти се казва да бързаш още повече.И на на фона на всичко това на края на работния ден офис мениджъра казва:ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА "ПРИСЪДИТЕ"-което означава,че ще съобщи кой колко поръчки е направил и дали са доволни от теб-имай късмет да са по-малко от 150. 
       Сега за условията на труд-стоиш и работиш по осем часа на столове,които се водят посетителски,а НЕ ОФИС-след 3-тия четвъртия час те боли кръста,гърба и ти се схващат краката,който иска да му е удобно и да стои на офис стол си ЗАКУПУВА САМ такъв или си носи от вкъщи,а други са си купили колани за гръб иначе техните ще ви докарат болки в гърба,гръбначни изкривявания,ишиас, лумбаго,шипове и каквото още се сетите,като заболявания на опорно двигателния апарат!На едно бюро работите по двама колеги,как ще си го поделите си и ваш проблем.Храниш се на компютъра,няма сервизно помещение или за хранене.Докато си купиш  храна,няма време за ядене и дъвчеш,говориш,ядеш,покъртителна картинка.Всеки ден тръгвайки си от работа трябва да си изхвърлите кошчето за боклук,защото на чистачката се плащат само 100 лв на месец и тя не ги изхвърля.Торбичките за смет съответно си ги носите от вкъщи.Когато не са купили тоалетна хартия и сапун,също трябва да имате готовност да сте си донесли.Минералната вода си я плащате по левче на седмица-4 или 5лв. месечно.Известно време нямаше чистачка(по разбираеми причини-кой ще чисти 9 стай,2 тоалетни и коридор за 100лв)и в задълженията влизаше чистене на стаите и миене на тоалетните!!!Техниката и компютрите се стари,непотдържани непрекъснато дават проблеми и на повечето вече не се четат и буквите им и никакъв шанс да се инвестира в техника.обстановката в стаите е мизерна,през тях минават кабели,удължители и ако не се спънеш ще е късмет.Непрекъснат проблем с интернета и сървъра им,което бави работата,но това не се зачита ,проблема си ти и таргета който не си наваксал.
    Закъсненията и тръгванията по-рано от работа,дори и с позволение от шефа се отдържат от надницата-без изключения-струва ти по 5лв за час.
      Не ви препоръчвам,колкото и да сте закъсали ДЖУЛИАНО ТРЕЙД ЕООД в лицето на интернет сайта "ВМ ЗОНА" за ваш работодател!!!
     И таргет има -каквото и да ви говорят преди това,и таргета е -потвърдени 200 поръчки дневно,отделно от тях безброй разговори и консултиране на клиенти,които НЕ СЕ БРОЯТ за свършена работа!!!  А ако може и да не си ползваш почивките още по-добре!БЕЛИ РОБИ-това си търсят в  ДЖУЛИАНО ТРЕЙД и "ВМ ЗОНА" .
6
Строителни фирми / Некоректна стройтелна фирма!!!
« Последна публикация от Sugar_Baby - ноември 09, 2017, 04:06:00 pm »
!!! НЕ НАЕМАЙТЕ ТАЗИ ФИРМА !!! http://tonystroi.com/
Крайно некоректни,лъжат във взимането на размерите,крадат материали,оставят мизерия след тях извършените услуги се разпадат след няколко дена и само защото били пуснали парното и от жегата падат тавани и се пука шпакловката и на последно място след поискване на фактура дим да ги няма....даже не си вдига телефона. >:( >:( >:(
7
Хронология за ранени и тежки катастрофи от транспортна фирма ЮНИОН ИВКОНИ

Резултат по официални данни - 52 тежко ранени в следствие на катастрофи.

Министър на транспорта Московски: "Няма причина да отнемем лиценза на ”Юнион Ивкони”

Гаранция за липса на чадър от страна на държавата към един от собствениците депутата от ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов. По справка в Търговския регистър Ивайло Любенов Константинов е съдружник в дружеството с 2 290 600 лв

https://public.brra.bg/checkups/verifications/activecondition.ra

Липсващи причини за прекратяване на лиценз с неоснователни в случаи на отнети човешки животи, ранени и тежки катастрофи

ХРОНОЛОГИЯ:

19 Май 2007 - Тежка катастрофа между автобус и циментовоз край Ябланица
Пътническият автобус, пътуващ към София (тръгнал по разписание в 1.00 от Силистра), се е движел с несъобразена скорост по мокра настилка, съобщават от МВР.

- 20 пътници в автобуса са ранени,шестима от пострадалите  са транспортирани до София от преминал случайно край районна на инцидента автобус.13 юли 2013 - Катастрофа между два автобуса в Кресненското дефиле
Според водача на великотърновския автобус "Неоплан" той е бил принуден да се качи на бордюра преди изхода от тунела, за да се избегне челен удар.

- При инцидента са пострадали шофьорът на "Юнион Ивкони" и пътникът, който е седял зад него и  четиримата пътници в автобуса на БДЖ трима са с порезни рани по лицата от стъклата.•  27 Декември, 2014
Катастрофата е станала малко след полунощ на автомагистрала „Хемус", близо до Шумен, в новата пътна отсечка на аутобана, в посока Белокопитово. По думите на един от пътниците в автобуса Александър Василев малко преди Шумен водачът, който е бил зад волана на автобуса, е заспал, загубил е контрол над управлението, вследствие на което превозното средство излязло от пътното платно, и се килнало на дясната си страна в канавката на магистралата.

- При инцидента няма жертви и пострадали.

https://www.youtube.com/watch?v=9WCiVb2C49g•  23 октомври 2015
Автобус на Юнион Ивкони катастрофира до Дулово
Няма пострадали и значителни материални щети при пътен инцидент, станал вчера около 22.20 часа на изхода на Дулово в посока Силистра, съобщиха от ОДМВР-Силистра. Автобус "Мерцедес" с водач Е.Р. (32 г.) е напуснал платното, като със задната си част е заседнал в канавка. Местопроизшествието е посетено от екип на "Пътна полиция", на водача е съставен акт.•  30 Май 2016
Автобус по маршрута София-Силистра претърпя тежка катастрофа до разклона на село Ситово.
Сигналът за ПТП е бил подаден от шофьорът П.В. на 26 години.

Първоначалните данни от започналото разследване сочат шофьорска грешка при управление на автобуса с превишена скорост. Шофьорът обяснил пред разследващите, че на пътя е излязъл елен и е посочил това обстоятелство като причина да изгуби контрол над автобуса и да навлезе в крайпътна нива.

- ранени са 10 души•  17 Февруари 2017 

Автобус от София за Слънчев бряг на фирма „Юнион Ивкони” отнесе тази вечер лека кола „Опел” в Бургас. 
Близки на водача на „Опел”-а казаха, че рейсът е преминал на червен светофар и буквално е отнесъл колата.  16 пътници по чудо са невредими .•   30 октомври 2017

Автобусът с 31 пътници се преобърна на автомагистрала "Тракия". Сигналът за пътния инцидент е получен в полицията към 22.00 часа снощи.

17 души са пострадали при катастрофата с преобърналия се на автомагистрала „Тракия“ автобус
8
Имотни измами / Застрахователна измама
« Последна публикация от Ronit - октомври 31, 2017, 02:04:07 am »
Аз - в ролята на измамника!  >:(

Въведение. На 25.10.2017, точно на 38-годишнината от сватбата ми, по телефона от РС-Варна ме уведомиха, че има призовка за мен като ответник по дело в Добричкия съд. Помислих, че някой от имотната измама е завел дело за клевета срещу мен, но се оказа, че е от застрах. дружество "ДаллБогг: Живот и здраве". Много се учудих, понеже за пръв път ги чувах. Същия ден се свързах с "ДаллБогг". Оттам обещаха да ми се обадят. И наистина, след малко ми се обади адв. Тихомир Горанов от Варненската АК. Той ми каза да не се безпокоя, нямало нищо страшно, просто някой е сключил застрах. договор от мое име и сега трябвало да го развалим. Това още повече ме разтревожи и аз му изпратих имейл. Той не отговори. На 26.10.2017 отидохме с мъжа ми в бюро "Призовки"-Варна и ни дадоха копие от исковата молба и др. документи. Още в градинката пред съда седнахме на една пейка и се зачетохме. Беше пълен шаш! На 11 страници се описваше някакъв страшен измамник - ответникът (аз?!?)

Какво се случи след това, е описано в блога, който водя в памет на майка си, пострадала от имотна измама през 2013 г.: http://softisbg.com/dannies_blog/post-131.html

9
Магазини / Re: Некоректно отношение Баня Стил - Младост 4
« Последна публикация от Администратор - август 30, 2017, 08:04:57 pm »
Определено сте проявили много търпение , което не си е заслужавало. Пропуска на много клиенти е, че:
1. Не търсят директен разговор с управител
2. Входиране на рекламация
3. Подаване на сигнал към комисията за защита на потребителите
4. В краен случай наемане на адвокат.

10
Магазини / Некоректно отношение Баня Стил - Младост 4
« Последна публикация от niksonn - август 22, 2017, 12:08:13 pm »
Здравейте, ние със съпругата ми сме крайно недоволни от обслужването на Баня стил. На 15.07.2017 година посетихме магазина им в Младост – този до Технополис на южната дъга на околовръстното. Харесахме си и заплатихме на 100% всичко - комплект "Леда" - долен водоустойчив шкаф с мивка и горен шкаф с огледало и LED осветление, както и смесители за мивката и банята - почти 1000 лв., като ни бяха предложени два варианта – идваме със собствен транспорт на следващия ден и си взимаме всичко, или с безплатна доставка на адрес. Избрахме второто, както и уточнихме адрес, като предварително ни беше обяснено, че доставката ще се забави около 10 дни. До тук всичко е ОК…. Но само до тук. Стана 03.08.2017 г. – 18 дни след като платихме – нито някой ни потърси, нито някой се обади да каже какво става - ни вест ни кост от магазина. Звъня им на 03.08 с въпрос какво става с доставката, а те ми отговарят ама каква доставка, закупената стока ви чака в магазина?!?! При което онемях – как така нали уточнихме доставка, адрес, телефони…..какво става? Консултантката с която разговарях провери случая и ми се извини – колегата, който обработвал поръчката бил нов и това било негов пропуск. ОК - уговорихме се за следващия ден – 04.08.17 г. Доставиха мебелите и смесителите, разопаковам ги и виждам, че на вратичката на горния шкаф от комплекта има наранено, което или е производствен дефект или е станало при транспорта. Още същия ден им се обадих и им обясних какъв е дефекта – дадоха ми мейл, на който да опиша дефекта и да го снимам, с уговорка да очаквам обаждане от тяхна страна какво следва оттук нататък. Ами познайте…. никой не се обади. Изчаках търпеливо до 09.08 и реших да звънна да разбера какво се случва. Този път разговарях с консултант – наложи се да обясня цялата история от начало – кога съм се обаждал, на кой мейл съм пратил снимките на въпросната вратичка и т.н. – човека не беше в течение на моя проблем, щял да провери препратили ли са мейла до производителя и имат ли отговор дали ще признаят рекламацията и да очаквам обаждане от тях. Както и може да се предположи, такова не последва. На следващия ден – 10.08 сутринта около 10.30 ч. пак звъня – пак с консултант – айде всичко пак отначало – и този не знае нищо - цялата сага, с кой е говорено, на кой мейл, щял да провери …. и т.н. Вече не издържах и най – любезно поисках да разговарям с неговия колега, с който предния ден уж уточнихме всичко и трябваше те да се обадят да ми кажат какво да я правя дефектната врата – куриер ли да извикам да им я пратя, на място в магазина им ли да я занеса….и така. Оказа се, че това не е възможно. Трябвало да изчакам да ми се обади той. На въпроса ми КОГА??? – отговора беше след 10 минути. Ами …. стана след обяд, а десетте минути станаха 5 часа. Звъня пак – този път ми вдигна консултантка – познайте – УЖАС!!! - трябваше да обясня ПАК ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ всичко, описано по – горе. Не издържах този път и я нахраних здраво – направо даже бях груб, но явно имаше ефект поне по отношение на дългоочакваното телефонно обаждане след 10 минути, защото точно след толкова същата консултантка ми се обади (направо не е за вярване) и ме уведоми да заповядам на 11.08 в магазина от който закупихме всичко да си получа новата вратичка, като естествено трябвало да нося старата и само да ги разменим. Поисках да знам с кой разговарям по име и вече само така ще разговарям с тях. Казах си най – после сагата ще приключи. Отивам на 11.08 към 17.30 часа във въпросния магазин, носейки дефектната врата. Айде пак обяснявай 15 минути за какво става въпрос и…уви ГРЕДА, „Ами господине много се извиняваме, ама имаме проблем с доставките и вратичката не е пристигнала в магазина. Съжаляваме но ще пристигне утре.“ Последва скандал от моя страна – и как не, да ме накарат да отида от работа до магазина им в пиков час през цяла София, при положение че съм оставил телефон за контакт и никой да не ми се обади да ме уведоми да не се разкарвам напразно и да вися в задръстванията, можете сами да си направите изводите с какви хора си имате работа. Така след скандала от моя страна се съгласиха в Събота 19.08 да ми я пратят по куриер да адрес. Така и стана този път – в Събота сутринта куриера ми достави новата вратичка, тръгвам да я монтирам и…… пак ГРЕДА, пробитите дупки за пантите не съвпадат с монтираните панти на шкафа. Направо не ми се повярва какво се случва. Тея направо са много зле. Последва ново обаждане ( искам да вметна само, че всяко свързване с магазина е изключително трудно – налагало ми се е да звъня по 10 и повече пъти, докато някой благоволи да вдигне телефона отсреща, като е така от самото начало на цялата история) и нов скандал от моя страна. Поисках да знам кога най – сетне ще си оправят нещата – не можаха да ми отговорят. Зависело от производителя. НО….. ми поискаха наново адреса и телефона за евентуална доставка, оставения от мен го били изгубили. Останах с широко затворени очи. Явно им дотегна от мен, защото ми дадоха телефона и адреса на производителя (или по скоро вносителя), да съм се оправял от тук нататък с него. ЕВАЛА. Точно така се прави. Браво!!! Както и да е свързах се по телефона с вносителя на шкафа, човека отсреща беше много любезен, обясних му ситуацията с Баня Стил и сега ще ми заменят целия горен шкаф от комплекта с нов. Е толкова ли беше трудно да му се невиди това да го свърши (без)отговорния консултант (служител) от магазина. Това за мен НЕ Е нормално отношение към клиент, оставил близо хилядарка така да бъде разиграван. Но нищо, сега това ще го публикувам навсякъде по форуми и сайтове, където има черни списъци за некоректни търговци, за да знаят хората като си купуват от тях, какво може да им се случи. Даже мисля да го пратя на КЗП (в пълен вид без редакция с всички снимки, мейли, телефони по дни и часове кога съм се обаждал, документите от Спиди и т.н. касаещи случая ).
Страници: [1] 2 3 ... 5